Project - Medicijnen voor Valentina

29 augustus - Spoetnik BBQ Party

Zaterdag 29 augustus Spoetnik BBQ Party

Op zaterdag 29 augustus a.s. organiseren we bij Stichting Spoetnik onze Spoetnik BBQ Party. Een sfeervol feest in en rond de verzamelhal van Spoetnik aan de Jacob Assendelftplaats in Vlaardingen, waarbij we met een uitgebreide barbecue, live muziek van Otrada en nog veel meer met al onze vrienden, relaties, vrijwilligers en ondersteuners en het afgelopen 15e jubilieumjaar van Spoetnik willen afsluiten.

Onze hele hal en directe omgeving in Vlaardingen zal voor die ene dag van hulporganisatie zijn omgebouwd tot feesttent. Als Spoetnik hebben we dat een paar keer eerder gedaan, o.a. als after party van een Oekraïnedag - degenen die daarbij geweest zijn weten wat dat betekent!

Op de dag zullen we ook aandacht gesteden aan onze lopende "Medicijnen voor Valentina"-actie. De hulpactie heeft inmiddels € 4370,- opgebracht en de behandeling is inmiddels gestart. De eerste resultaten daarvan zijn positief, Valentina is inmiddels al weer enigszins ter been. Nieuwe initiatieven voor de actie worden gepresenteerd tijdens de Spoetnik BBQ Party op zaterdag 29 augustus waarvan de opbrengst ook naar “Medicijnen voor Valentina” gaat. Met de Spoetnik BBQ Party wil Spoetnik met en voor al haar vrijwilligers en vrienden haar 15e jubileumjaar met een gezellig Nederlands–Oekraïens feest afsluiten en met hernieuwde krachten na de zomervakantie aan de slag te gaan voor de helaas nog talrijke hulpbehoevenden in Oekra ne.

Spoetnik BBQ Party
zaterdag 29 augustus - 15:00 - 22:00
Jacob Assendelftplaats - Vlaardingen

Uitgebreide BBQ voor €10,-   Frisdrank €0,50 - alcoholische drank vanaf €1
Opbrengst naar actie “Medicatie Valentina”

Meer informatie en aanmelden kan via een emailtje aan info@spoetnik.nl !

 

Actie voor voor ernstig zieke echtgenote van vaste chauffeur Spoetnik

juli, juni 2009

Valentina en kleindochter Irina Vanaf het begin werkt Spoetnik samen met Oekraïense transportbedrijven en vaste chauffeur Sergei, met wie iedereen van Spoetnik een hechte vriendschap heeft opgebouwd. De vrouw van Sergei, Valentina, is helaas onlangs ernstig ziek geworden. Spoetnik wil hen helpen en vraagt daarbij uw steun!

Valentina (52) werkt in een Oekraïens ziekenhuis en is daar besmet geraakt met Hepatitis C, een levensbedreigende leverontsteking. Deze ziekte kan goed behandeld worden door middel van injecties met Interferon, die de patient dan minimaal een half jaar lang wekelijks moet krijgen. En eigenlijk wordt een behandeling van een jaar geadviseerd.

Deze behandeling is echter zeer kostbaar en een patient in Oekraïne moet deze zelf betalen. Verzekeren tegen dit soort ziektenkosten blijkt aldaar in de praktijk onmogelijk helaas.

De kosten van de behandeling zijn erg hoog: in Oekraïne kost tussen de € 7.500,- en € 15.000,-. Een Oekraïense chauffeur en verpleegster samen verdienen per maand nog geen € 400,-, de behandeling voor Valentina kunnen zij dus onmogelijk zelf bekostigen.

Oproep: Steun Valentina!

Stichting Spoetnik is daarom een inzamelingactie begonnen om Valentina en Sergei te helpen. Stort uw steun voor op ING 6930912 of ABN-AMRO 41.37.63.021 t.n.v. Stichting Spoetnik onder vermelding ‘Medicatie Valentina’. Onder andere dokter Salomons, de huisarts van Spoetnik’s oprichtster en voorzitter Beja Kluiters, heeft inmiddels zijn steun toegezegd.

Spoetnik wil met uw hulp dit gezin ondersteunen zodat Sergei en Valentina nog jaren mogen genieten van hun vorig jaar geboren kleindochter Irina. Onze enorme dank alvast!

Laatste nieuws: de actie heeft reeds 3500,- euro opgeleverd, wat betekent dat de eerste 13, 14 weken van de behandeling kunnen starten. De eerste injecties worden nu in Oekraine aangeschaft.

 


Terug naar de beginpagina