Projecten - Svetlana naar Cuba

Gelukt: 'Help Svetlana naar Cuba!'

december 2003

Help Svetlana naar Cuba!

In november 2003 hadden we de volgende oproep gedaan:

Svetlana, een scholiere uit Brawary, een stadje onder de rook van Kiev, heeft onlangs enkele chemokuren en andere behandelingen tegen kanker moeten ondergaan. Deze waren gelukkig succesvol, maar hadden helaas het effect dat ze haar mooie blonde natuurlijke haardos definitief kwijtraakte.

Alleen in Cuba kunnen ze haar gelukkig nog helpen met een haarimplantatie-operatie. De artsen aldaar zijn bereid dit geheel kosteloos te doen en de fondsen voor verblijf in Cuba zijn reeds ingezameld door haar school met ondersteuning van Spoetnik.

Resteren alleen nog de kosten voor de reis van Oekraïne naar Cuba. We zijn daarvoor nog op zoek naar € 1500,-. Een serieus bedrag, maar daar mag het toch niet op stranden? Met zijn allen moeten we Svetlana toch naar Cuba kunnen laten gaan? Als u mee wil doen, stort dan uw bijdrage op giro 693 0912 t.n.v. Stichting Spoetnik onder vermelding van ‘Svetlana naar Cuba!’.

En het is gelukt: dankzij onder andere de giften van bezoekers aan Spoetnik's tienjarig jubilieum- en benefietconcert op 30 november en een enorme gift van basisschool Het Anker uit Vlaardingen hebben we op dinsdag 9 december jl. het geld kunnen overhandigen in Brawery (Beja was toen net weer een paar dagen in Oekraïne) en kon Svetlana de dag er op direct vertrekken naar Cuba! De directeur van het Svetlana's lyceum en de moeder van het meisje hebben een bedankbrief geschreven aan iedereen die geld voor haar gegeven heeft. Svetlana's moeder was zeer onder de indruk dat wij Nederlanders hen kwamen helpen en was zeer ontroerd.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.


Terug naar projecten