Projecten - Nieuws

april, maart 2008

Project Logo East 1 van VNG International positief afgesloten

april 2008

Het kennisoverdrachtproject van Vlaardingen en het Tsjechische Moravska met de stad Romny uit Oekra´ne is met positief resultaat afgesloten. Een initiatief tot een tweede project is gestart; eind april moet het project ingeleverd worden. Spoetnik is er trots op de verwezenlijking van deze samenwerking en hoopt dat ook het tweede project succesvol voor alle deelnemers zal zijn.

Met Stichting Kinderzon kinderinternaat in Romny geholpen

maart 2008

Afgelopen januari ging Beja Kluiters, voorzitter van Spoetnik, met een gevulde portemonee naar Romny. Stichting Kinderzon had € 8000,- te besteden om voor een kinderinternaat nieuwe bedjes, stoelen en kasten te kopen. Spoetnik had ook nog wat budget om nog wat kasten erbij te kopen om het geheel kompleet te maken. Vooruit was gebeld naar Oekraine dat men aldaar de goederen kon bestellen.

Het was prachtig om bij de aflevering en opbouw van de goederen aanwezig te zijn. Kinderzon heeft nog budget beschikbaar en men zal een offerte maken voor de aanleg en aanscahf van nieuwe sanitaire voorzieningen voor de school van het kinderinternaat. De kinderen moeten nu zowel in zomer als winter 100 meter naar buiten naar een veredeld gat in de grond, ... een voor jongens en een voor meisjes. In mei zullen de voorzitters van Kinderzon en Spoetnik het internaat bezoeken en verdere afspraken maken.

Het internaat is in de afgelopen 4 jaar, mede dankzij de steun van Spoetnik en haar partners een stuk beter uit komen te zien: vloeren zijn gemaakt, nieuwe ramen (met dubbel glas) zijn aangbracht, plafonds gerepareerd, nieuwe daken erop, sanitair bij slaapzalen betegeld. Hoewel er nog veel te doen is, is de vooruitgang bijzonder. Directeur Sergei van het internaat heeft erg zijn best gedaan!

Actie Amsterdam Odessa

Met de opbrengst van de Rally Amsterdam-Odessa is Spoetnik afgelopen januari naar Oekraïne gegaan. We bezochten twee psychiatrische ziekenhuizen en vroegen hen hoe zij het geld wilden besteden. In Romny wilde men een snoezelruimte maken voor de kindertjes.

In Kiev wilde men een analyseapparaat kopen om bloeduitslagen sneller te kunnen aflezen. Nu moest men met het oog alles bepalen en was men uren bezig. We hebben de fabrikant gebeld en het apparaat besteld. Twee dagen later zijn we het gaan ophalen en hebben het bij het ziekenhuis afgeleverd. Ook hebben wij beide ziekenhuizen gevraagd of men interesse had in een project ter ondersteuning van hun werk.


Terug naar projecten