Project Kirovohrad

Bijgewerkt 17 september 2011

Gestart in Kirovohrad

17 september 2011

Kirovohrad - klik voor info op Wikipedia Vanaf mei 2011 is Spoetnik actief in de oblast Kirovohrad (Kirovograd), precies in het midden van Oekraïne. Met hun organisatie Ukrainski Liga levert een Oekraïens echtpaar hulp aan diverse instanties in deze arme regio van het land en Spoetnik steunt hen onder meer met het leveren van hulpgoederen.

Afgelopen augustus heeft Spoetnik’s voorzitter Beja Kluiters daar onder andere een grote school en ziekenhuis bezocht, zie ook deze foto’s. Het ziekenhuis heeft bijvoorbeeld diverse televisietoestellen en verfvoorraden van De Goede Schilders via Spoetnik ontvangen. Het ziekenhuis vraagt nu aan ons bedden, sterilisators, invalidestoelen, rollators, infuusstandaarden, linnengoed en medische apparatuur. De school heeft ook enorme behoefte aan verf, naast borden, lepels, diepe soepmokken, schoolborden en andere schoolmeubilair. Voor de sportzaal zoekt de school toestellen. Men liet ons de spullen zien die men nu gebruikt, zie de foto’s. De school bezit naast de sportzaal gelukkig een mooi buitensportveld waar de jeugd zijn gang kan gaan.

In de regio Kirovohrad vraagt nu ook een tehuis voor ouderen steun aan Spoetnik voor bedden, kastjes, stoelen en materiaal om het gebouw op te knappen. De verwachting is dat we in deze regio nog vele instanties voor kinderen, ouderen en andere hulpbehoevenden kunnen helpen om hun hoofd boven water te houden. De problemen zijn daar groot – de economische crisis slaat zeker daar hard toe.

Foto's

Kirovohrad - ziekenhuis

 

Kirovohrad - ziekenhuis

 

Kirovohrad - ziekenhuis

 

Kirovohrad - school

 

Kirovohrad - school

 

Kirovohrad - school

 


Terug naar projecten