Projecten - Fotoverzameling laden en lossen 2007

20 juni 2007

Van januari tot juni 2007 - dit jaar heeft Spoetnik naast de vele andere projecten en acties reeds 9 wagens met hulpgoederen vervoerd naar Oekraïne.

Laden bij Spoetnik - Spoetnik voorjaar 2007

Spoetnik krijgt gedurende het jaar grote hoeveelheden hulpgoederen aangeleverd. Elke keer als de verzamelhal vol dreigt te raken wordt samen met Oekraïense partners een transport georganiseerd en verzamelen onze vele vrijwilligers bij de hal om de vrachtwagen(s) te laden.

 

Goederen en leveranciers - Spoetnik voorjaar 2007

Af en toe krijgen we ook blikken met groenten, deze gaan naar jeugdgevangenissen, ziekenhuizen, grote gezinnen e.d. Alles wordt in zowel Nederland als in Oekraïne op eenvoudige wijze geladen en gelost. Spoetnik en onze samenwerkende partner hulporganisaties in Oekraïne beschikken helaas niet over voorheftrucks. Incidenteel kunnen we er een lenen, maar meestal is het zwaar handwerk.

Wij zijn de leveranciers erg dankbaar voor hun donaties in goederen. Bijvoorbeeld voor de waspoeder die Spoetnik krijgt. Tegenwoordig brengen we twee soorten, hand-waspoeder voor de dorpen en wasmachine-waspoeder voor de ziekenhuizen en jeugdgevangenis.

 

Vrijwillgers van jong tot oud - Spoetnik voorjaar 2007

Van jong tot oud helpt mee.

Oekraiense militaire hulp bij lossen - Spoetnik voorjaar 2007

Bovenstaande foto is gemaakt in Mikolajiv (Nikolaev) te Oekraïne. Daar was wel een voorheftruck, maar die bleek kapot en niet (vlot) te repareren, dus werden ter plaatste militaire hulp ingeschakeld. De soldaten losten grote zakken van 500 kg! Hieronder is ook te zien hoe de staf toekeek of het allemaal wel goed ging...

Oekraiense militaire hulp bij lossen - Spoetnik voorjaar 2007

 

Meer foto's en verhalen over 2007 komen er aan. Hou onze site in de gaten!


Terug naar projecten