Projecten - Fotoverzameling

Ambulance

Februari 2002 - een ambulance uit Voorst (NL), een cadeau van het Rode Kruis voor een ziekenhuis in Brawary (Kiev Oblast). Foto toont de overdracht aan het ziekenhuis, v.l.n.r.: afgevaardigde gemeente Brawary, hoofdarts ziekenhuis, Spoetnik voorzitter Beja Kluiters-Albers en de secreratis van Spoetnik Oekraïne. De ambulance wordt gebruikt als ambulance en voor invalidenvervoer. De eerste tocht als ambulance was voor hulp aan een chauffeur met een hart infarct. Deze werkt bij Resurs, het transportbedrijf die in het verleden de de transporten voor Spoetnik uitvoerde.

 

Goederen

Najaar 2002 - Opslag van goederen in Kiev; Unox Aardappel Anders in diverse smaken, twee vrachtwagens vol, 40.000 kg! Bestemd voor kinder- en bejaardentehuizen, grote gezinnen en jeugdgevangenissen in Kiev Oblast. In de achtergrond spiraalbedden en in de voorgrond trolleys, beiden voor ziekenhuizen in de omgeving van Kiev.

 

Goederen

Laden van de goederen uit de opslag in Vlaardingen naar de vrachtwagen(s). Een tijdloze foto, dit komt ruim zeventien keer per jaar voor!

 

Goederen

Januari 2001 - Kinderen in kinderinternaat in Kiev. Ontvangen hier kadootjes die geschonken zijn door basisschool 'Het anker' uit Vlaardingen voor de Oekraïense (orthodoxe) kerst. Het betreft hier kinderen waarvan de ouders uit de ouderlijke macht gezet zijn vanwege verwaarlozing door alkohol- en drugsgebruik.

 

Goederen

Januari 2001 - Aansluitend op bovenstaande foto. Het meisje links naast Beja moest vlak niet veel later nadat deze foto genomen is het kindertehuis verlaten omdat ze 18 jaar geworden was. Vanaf deze leeftijd komen dergelijk kinderen in een opjezjietsje - een flatgebouw met op begane grond douches met aan de een kant van de etage voor de vrouwen en andere kant mannen. Ze krijgen een grote gezamenlijke huiskamer daarboven klein eigen kamertje (8 m2 tot 12 m2). Per etage twee gezamenlijk keukens met 4 gasfornuisen en 6 'franse' toiletten. 30 kamers per etage, en per kamer 1 to 4 personen. 3, 4 bewoonde etages. Begeleid tot zelfstandig wonen. Er wordt voor werk gezorgd, geen studie mogelijk meer.
Twee meisjes links van haar (in blauw) spraken perfect Frans. Geleerd op school in internaat.
De kinderen zijn heel dankbaar voor de kadootjes. Veelal de eerste keer dat ze een dergelijk 'evenement' meemaken. Een ontroerende ervaring, waarvan de Oekraïense nationale tv-zender opnames maakte.

 

Meer foto's komen binnenkort beschikbaar.


Terug naar projecten