Spoetnik 10 jaar! Benefietconcert op zondag 30 november!

Deze maand bestaat Stichting Spoetnik - humanitaire hulp aan Oekra´ne, 10 jaar. We gaan dit vieren met een benefietconcert op zondag 30 november, waarmee we eveneens alle vrijwilligers en donateurs van Spoetnik willen bedanken.
In een imposante kerk te Den Haag organiseren we een dubbelconcert waarin het Utrechts Byzantijns Koor en het Oekra´ense ensemble Uzory een twee uur durend muziekspektakel verzorgen. De opbrengsten van dit concert gaan geheel naar de humanitaire projecten van Spoetnik. We vragen daarom van de bezoeker aan dit benefietconcert een bijdrage van Ç 7,50 per persoon. De kaartjes zullen op de dag zelf te koop zijn.

Het benefietconcert met Utrechts Byzantijns Koor o.l.v. Grigori Sergei Sarolea en het Oekra´ense ensemble Uzory wordt gehouden op zondag 30 november in de Kerk van de Heilige Teresia van het kind Jesus gelegen aan Apeldoornselaan 240 te Den Haag. Het concert begint om 14:00 en zal duren tot 16:00. Bezoekers zijn welkom vanaf 13:30 en tot circa 17:30 zal er gelegenheid zijn tot napraten. Voor elke bezoeker staat een gratis kopje koffie of thee klaar.

Tijdens het concert zal elke bezoeker een programmaboekje krijgen. In dit boekje zal naast informatie over het concert zelf en de optredende musici, veel te lezen zijn over Stichting Spoetnik en haar activiteiten. Al deze informatie en meer verschijnen ook op de nieuwste website van Spoetnik die officieel tijdens het benefietconcert zal worden gepresenteerd (work in progress te zien op http://www.spoetnik.nl - hier dus!).

Wij hopen u op 30 november te kunnen begroeten en bij te praten.

met vriendelijke groeten, namens Stichting Spoetnik,


Beja Kluiters-Albers (voorzitter)

Programma

14:00Opening
14:05Utrechts Byzantijns Koor
14:35Uzory
14:50Pauze
15:10Uzory
15:30Utrechts Byzantijns Koor
15:50Toegift Utrechts Byzantijns Koor & Uzory
16:00Einde optreden
 Napraten
17:30Sluiting

Meer informatie over het Utrechts Byzantijns Koor kunt u vinden op ubk.myweb.nl en over Uzory op www.uzory.mk.ua.

De locatie

Schets van de kerk De kerk, toegewijd aan de Heilige Teresia van het Kind Jesus, ligt in de wijk Rustenburg te Den Haag. Deze wijk is ontworpen door de bekende architect Berlage. De kerk neemt een markante plaats in de wijk in omdat deze gesitueerd is op de samenkomst van twee grote lanen.

De kerk is ontworpen door architect Nico Molenaar en in 1930-1931 gebouwd. Het was voor die tijd een moderne kerk; de eerste zonder pilaren. Het gebouw heeft een bijzonder goede akoestiek waardoor koorzang en instrumentale muziek volledig tot zijn recht komen. Bovendien beschikt de kerk over een zeer goed pijporgel.

In 1931 is de kerk gewijd en in gebruik genomen.

Adres

Kaartje omgeving kerk Kerk Heilige Teresia van het Kind Jesus
Apeldoornselaan 240
Den Haag

 

Ondersteunning

Dit jubuleumconcert is in eerste instantie mogelijk gemaakt door de inspanningen van alle vrijwilligers van Spoetnik en belangeloze medewerking van de kerk waar het concert gehouden wordt.
Daarnaast hebben de volgende bedrijven en organisaties als sponsors deze dag mogelijk gemaakt:

Route

Met de auto

Ter orientatie: de kerk ligt heel grof gezien op de kruising die de Loosduinsekade/Loosduinseweg en de Zuiderparklaan maken. De Loosduinswegkade/-weg is de weg die van uit Den Haag Zuid/west (Loosduinen) naar het centrum loopt, parallel aan de beroemdere Laan van Meerdervoort die circa 2 km meer naar de kust ligt. De Zuiderparklaan loopt vanaf het Zuiderpark richting het westen ('de kust') en snijdt loodrecht de Loosduinsekade/Loosduinseweg.
Op het kaartje is te zien waar de kerk precies ligt ten opzichte van de kruising van deze twee belangrijke wegen.

Gebruik bijvoorbeeld Locatienet om je route te plannen.

Met het openbaar vervoer

Tramverbinding naar de kerk Apeldoornselaan hoek Dierenselaan

  • Vanaf Den Haag Centraal Station: tram 6 richting Duindorp, uitstappen halte Nunspeetlaan.

  • Vanaf Den Haag Hollands Spoor: tram 12 richting Uithof en overstappen op lijn 6 richting Duindorp, uitstappen halte Nunspeetlaan.

Op www.htm.nl zijn de dienstregelingen te vinden.

Tips & Trucs

Als je tram 12 neemt kun je ook blijven zitten tot de halte Loosduinseweg. Dan moet je iets verder lopen, maar doe je er (in tijd) korter over. Verder kun je bus 26 nemen tot de Escamplaan. Je komt dan eerst langs de kerk, stapt uit en loopt vervolgens een stukje terug. Dat laatste kost wel drie strippen(!); de andere haltes liggen in de centrumzone, dus kosten twee strippen.