Afleveren en transporteren van hulpgoederen

december 2022

Spoetnik is op kerstvakantie vanaf dinsdag 20 december 2022 tot en met vrijdag 6 januari 2023. Spoetnik is weer op op zaterdag 7 januari 2023. Gedurende deze vakantieperiode is de hal van Spoetnik gesloten voor het afleveren van goederen.
Bestuur en medewerkers van Stichting Spoetnik wensen u een fijne kerst en alvast het allerbeste voor 2023!

*** LET OP ONZE OPENINGSTIJDEN ***

Stichting Spoetnik is open op:
  • woensdag, 10:00-16:00
  • vrijdag, 10:00-16:00
  • eerste zaterdag van de maand, 12:00-16:00

Na het laden van meerdere vrachtwagens in de laatste weken hebben we weer ruimte om goederen te ontvangen. Onze prioriteit ligt nog steeds bij (lang) houdbare voeding, medische artikelen en verzorgingsmiddelen. Kleding is ook weer welkom.

Afgifte van hulpgoederen bij Spoetnik in de sporthal aan de Vetteoordsekade 12, 3de deur, 3131 PZ Vlaardingen, dus niet aan de Pijnboomdreef in Vlaardingen. Wel kan men postpakketten naar de Pijnboomdreef sturen.
Zie ook Afleveren goederen en Contact.

Hulpgoederen voor slachtoffers en vluchtelingen oorlog in Oekraïne

02 maart 2022

Afgifte van hulpgoederen bij Spoetnik in de sporthal de Vetteoordsekade 12, 3de deur, 3131 PZ Vlaardingen. De geel-blauwe Oekraïense vlag hangt boven de ingang

Bij voorkeur de onderstaande hulpgoederen - daar is veruit de meeste behoefte aan:

  • medische materialen (eerste hulp verbanddoos, verband, pleisters, bloedzakken, naalden, infuus material
  • middelen voor persoonlijke verzorging (maandverband, pampers, incontinentiemateriaal, shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels (kinder en volwassen), handdoeken (sneldrogend, microvezel), vochtige doekjes, vaseline, handcrème, gezichtscrème, toiletpapier, haarkammen/-borstels, deodorant)
  • batterijen, lucifers, powerbanks, oplaadkabels, kaarsen, zaklampen
  • slaapzakken, bodywarmers, thermo-ondergoed

Ruim twintig keer per jaar verzorgt Spoetnik een transport met hulpgoederen naar Oekraïne. Deze goederen gaan onder meer naar kindertehuizen, ouderenorganisaties, ziekenhuizen, scholen, grote éénoudergezinnen en jeugdgevangenissen.

Afleveren bij Spoetnik De hulpgoederen die we inzamelen en transporteren zijn van allerlei aard: kleding, schoeisel, medicamenten, medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld rolstoelen, rolatoren, operatietafels etc), speelgoed, meubelen, computers (minimaal pentium III pc's), verzorgingsmiddelen (zeep, tandpasta, maar ook handdoeken, beddengoed e.d.), apparatuur (vooral die nuttig zijn in ziekenhuizen en tehuizen, zoals nog in goede staat verkerende wasmachines, koelkasten e.d.), kinderwagens, keukengerij (glazen, borden e.d.), lang houdbare voedingsmiddelen etc., etc.

Inzamelpunt

Indien u dergelijke goederen voor ons beschikbaar heeft, kunt u die iedere woensdag en vrijdag vanaf 10:00 t/m 16:00 afleveren bij ons inzamelpunt. Spoetnik beschikt over een (gedeelde) oude sporthal in hartje centrum van Vlaardingen. Aan de Jacob Assendelftplaats bevindt zich onze opslagplaats. Het betreft de tweede sporthal die grenst aan de ruime parkeerplaats op de Jacob Assendelftplaats. Of, wellicht makkelijker, de sporthal aan de Vetteoordsekade 12, 3de deur, 3131 PZ Vlaardingen.

De ingang van onze verzamelhal kunt u herkennen aan de blauw-gele Oekraïense vlag die er boven hangt te wapperen. U bent van harte welkom, we zullen u zo veel mogelijk helpen met uitladen. En voor bedrijven die ons willen steunen met goederen: denk ook aan de belastingaftrek van dergelijk giften!

Route naar Spoetnik's inzamelpunt

Auto

Indien u met de auto komt, en u komt via de noordelijke ringweg om Rotterdam verlaat dan de snelweg bij afslag no. 8 'Vlaardingen-West'. Volg daarna de route zoals op de detailkaart aangegeven en hieronder beschreven.

Kaart Spoetnik - Vlaardingen De route op de kaart aangegeven is niet de kortste, maar wel de eenvoudigste en snelste weg: volg de Marathonweg totdat u na bijna twee kilometer de spoorweg overgestoken bent. Houdt links aan en rijdt de Deltaweg af; u kruist dan wederom de spoorweg en volgt verder de Parallelweg langs het spoor. Vlak na het station aan uw rechterhand gepasseerd te zijn, slaat u linksaf de Westhavenkade in. Na een goeie honderd meter gaat u linksaf de Vette Oordskade op, en u zal na circa 80 meter aan uw rechterhand de achterkant van de voormalige sporthallen aan de Jacob Assendelftplaats kunnen zien. Zowel aan de zuidkant (beperkt) als aan de noordzijde van de sporthal (ruim) is parkeergelegenheid. De ingang van Spoetnik bevindt zich aan de westzijde; even rond de hal lopen dus.

Metro

U kunt via de RET metro naar station Vlaardingen Centrum gaan. Deze metrorit duurt ongeveer 15 minuten.

Vanaf het station in Vlaardingen bent u in een paar minuten lopen bij de hal van Spoetnik. U loopt de Westhavenkade op, waarbij u het water aan uw rechterhand houdt (zie detailkaart). Na een goede honderd meter slaat u links af de Vette Oordskade in. Na circa 80 meter doemt aan uw rechthand de achterkant van de sporthallen aan de Jacob Assendelftplaats op. De ingang bevindt zich aan de andere kant, het makkelijkste om rechtsom er om heen te lopen, u loopt dan grotendeels via de parkeerplaats die zich noordelijk van de hal bevindt.